Import af biler fra Tyskland – er det ikke en hel videnskab?

Det er i forvejen kompliceret at købe en bil. Og de ekstra komplikationer, der er forbundet med at købe bil i udlandet, får nok mange til at afvise muligheden på forhånd.

Der er ellers gode grunde til at købe bil i Tyskland. En stor del af de biler, der er til salg hos danske forhandlere, er i forvejen importeret fra Tyskland, og hvis du selv køber bilen i Tyskland, sparer du udgiften til den danske forhandler, og i nogle tilfælde kan du sågar nøjes med at betale tysk moms på 19% i stedet for den danske på 25%.

Privat import af biler er vitterligt lidt mere indviklet end at købe bil i Danmark, men det kan lade sig gøre – navnlig hvis du får professionel, kyndig hjælp.

Det behøver ikke at være så svært

NEM-autoimport blev startet i 2022 for at bistå danskere, som ønsker at købe bil i Tyskland, men som føler sig usikre ved alle de formaliteter, der er forbundet med køb og import af biler fra Tyskland og andre lande.

Der findes virksomheder i Danmark, som tilbyder at sørge for hele processen, men kun som samlet løsning. NEM-autoimport tilbyder derimod et spektrum af ydelser, der omfatter prisberegning, hjemtransport, toldsyn og syn, vurdering og betaling af afgift, nummerplader og levering efter indregistrering.

Du kan naturligvis personligt hente bilen i Tyskland, men det koster tid, penge og besvær. Hvis du vælger at lade NEM-autoimport stå for hjemtransporten, har du også mulighed for samtidig at lade NEM-autoimport tage sig af toldsyn, syn, nummerplader og registrering.

Generelt ved køb af brugt bil

Der er overvejelser, som altid gør sig gældende ved køb af en brugt bil. Hvis du vil købe af en privat, skal du selvfølgelig passe på uhæderlige sælgere og regulære svindlere, så det må på det kraftigste frarådes at overføre penge på forhånd til en privat sælger, Det er klogt helt at undgå tilbud, der lyder “for godt til at være sandt” – det vil det i langt de fleste tilfælde også være!

Også professionelle brugtvognsforhandlere bør kigges grundigt efter i sømmene. Du kan f.eks. tjekke dem på Mobile.de, det tyske modstykke til bilbasen.dk, og studere anmeldelserne.

Du kan få gode råd og vejledning på NEM-autoimport, hvor du også kan læse meget mere om tilbud og priser.

NEM-autoimport har adresse i Rødding ved Vejen i Sønderjylland.