Se det store sortiment til trædrejning og borepatroner

Dorch & Danola har mange forskellige slags værktøj i sortimentet, både til træ- og metalarbejde. Læs mere om bl.a. trædrejning og borepatroner her.

Dorch & Danola

Trædrejning er en smart metode hvis du skal lave cylinderformede genstande

Trædrejning er en ældgammel metode til cylinderformede samt runde genstande, og den har været brugt i over 5000 år af håndværkere, snedkere og kunstnere til at skabe værktøj, redskaber og figurer. Til trædrejning skal man først og fremmest bruge en drejebænk, hvori ens emnet spændes fast imellem to skiver på den lange akse og drejes rundt ved høj hastighed. Dernæst skal man bruge drejejern og gerne mange forskellige størrelser og former. Drejejernet kan minde om et stemmejern eller et huljern, men de kan have mange forskellige former alt efter hvilke former, man gerne vil lave sit emne. Ved drejebænken er der et ”land,” altså en plade hvis position man kan justere, hvorpå man kan hvile sin drejekniv, så man får præcise resultater. På den måde kan man lave helt symmetriske former med trædrejning. Det kan fx være lysetager, kugler, skåle, pokaler, bordben, peberkværne eller figurer. Bagefter kan man behandle træet med olie eller bejdse for at give det smukke farver og overflader.

Dorch & Danola forhandler også borepatroner til din drejebænk

Hos Dorch & Danola finder du alt til trædrejning. Der er mange forskellige slags tilbehør, man kan købe til sin drejebænk, bl.a. aggregater til at dreje kugler og meget mere. Hvis du skal bruge borepatroner til fx din drejebænk, men som også virker til søjlebor, så har de et bredt udvalg af borepatroner i bedste kvalitet på www.dorchdanola.dk. En borepatron er den ting, der holder boret fast i fx en boremaskine. Den spænder boret fast ved håndkraft for at det sidder stramt, selv når der skal bores i meget hårde emner. På en borepatron er der typisk en lille stang til at spænde boret fast, for at du får et større moment, når du skal spænde det fast. Der er forskellige modeller i butikken, som passer til forskellige maskiner, og du kan uden tvivl finde lige den, du skal bruge.