Fyringsflis sælges, hvis du mangler flis til fyring

Der findes mange forskellige former for brændsel, som man kan anvende til opvarmning af sin bolig. Flis til fyring er her en god mulighed, da man kan få fyringsflis med en rigtig god brændværdi, men stadig til en meget fornuftig pris. Når man skal finde det bedste produkt inden for fyringsflis, er det en god idé at holde øje med et par faktorer, der er afgørende for kvaliteten.

Den Gamle Brugs

Fyringsflis fra en netforhandler med sans for kvalitet

Brændværdien på fyringsflis afhænger meget af hvilken type træ, der anvendes. Leverandører af fyringsflis som fx www.dgb-braende.dk anvender eg, bøg og ask, som er nogle gode materialer til produktionen af flis til fyring. Det er nemlig nogle hårde træsorter, hvilket giver en bedre brændværdi. Hav derfor træsorten for øje, når man går på jagt efter sin leverandør af flis til fyring.

Brændværdien er selvfølgelig ikke den eneste faktor, der spiller ind, hvis man vil finde fyringsflis af rigtig god kvalitet. Bl.a. har vandindholdet en afgørende betydning for, om man får en god varme ud af sit fyringsflis. Desuden skånes fyringsanlægget også for en belastning med unødig meget kondens, hvis man vælger flis af en god, tør kvalitet. Derfor er det en god idé at holde øje med leverandører, der sælger fyringsflis med en fugtighed på under 20 %.

Massevis af flis til fyring fra udvalgte leverandører

Når man vælger at bruge flis til fyring, er det også vigtigt at holde øje med, hvor fint et brændselsmateriale det enkelte fyringsanlæg kræver. Flis sælges typisk i størrelser fra 5 til 50 mm. Hvis man er i tvivl om hvor fint et materiale, der er påkrævet, så spørg altid en fagmand til råds. Flis til fyring skal sælges i små, fine dele for at det er et velegnet fyringsmateriale. Leverandører angiver typisk hvor fint det pågældende fyringsflis et delt eller soldet, som det kaldes, hvilket gør det overskueligt at vælge den helt rigtige type flis til fyring.